Termékek Menü
Ön itt jár: >

Protein választék - Fehérje, aminosav - tejsavó, tej és nem-tejalapú fehérje

Miért fontos a protein?

A proteinek, azaz a fehérjék segítenek a sérült izomszövet regenerációjában, ezért létfontosságúak az izomtömeg növelésében, gyarapításában.

Táplálékkiegészítőként számos fehérjetípus áll rendelkezésre, a legnépszerűbbek a tejsavófehérjék - koncentrátum (80% feletti fehérje tartalommal) és izolátum (90% feletti fehérje tartalommal) formájában - illetve léteznek tejfehérjék, kazeinek valamint nem-tejalapú, növényi (pl. borsó, rizs, kender), vegaproteinek, amiket tejre, tejcukorra érzékenyek is fogyaszthatnak.

Sportolóknak napi 2 gramm/testkilogramm fehérje bevitel javasolt, tehát egy 70 kg-os sportoló esetén ez napi 140 gramm fehérje bevitelt jelent. Táplálékunkkal elsősorban húsokkal (csirke, marha) és halételekkel juttatunk fehérjét szervezetünkbe. Ha figyelembe vesszük, hogy pl. 10 dkg csirkehús fehérje tartalma 21,2 gramm, akkor könnyen látható, hogy milyen egyszerű és hatékony módja a fehérje bevitelnek egy könnyű és finom fehérje turmix elfogyasztása (a fent említett sportolónak napi 66 dkg csirkehúst kéne megennie).

Top termékek
6.490 Ft 4.950 Ft
7.500 Ft 6.490 Ft
11.500 Ft 8.090 Ft
Futárszolgálat
Instagram
Instagram